Régiségeknek

Festessünk, vagy őszek legyünk?

 

Az ősz haj lenövesztésének praktikái

 

Az ősz haj egy nő életében egyáltalán nem az öregedés első jele, és nem azt jelenti, hogy már nem akar a frizurájával törődni.

Mivel barátkozom az ősz haj gondolatával, körbejártam a témát jó alaposan. Festett hajam hamar lenő és előbukkan az a csúnya lenövés.  Már unom a hajfestést, amit hol magamnak festek, hol a fodrászra bízom. Vettem már csak a lenövésre használatos festéket, de drága és nem értem el a kellő hatást ezzel a módszerrel. Voltam már vörös, szőke, barna, melírozott és sötétbarna, de fekete és ősz sosem. Nézem a külföldi lapok oldalain, milyen remek, fiatalos, jó fazonú és helyes hölgyek viselik, ránézésre elégedetten az ősz  hajukat. Híres színésznők vallanak arról, milyen jól érzik magukat természetes, ősz hajjal. Manapság hódít a természetes hajszín, még fiatalok is befestetik őszre a hajukat.

 

Tudom a hajat is tudni kell viselni, mint a ruhát. Ezt szeretném én is, szép ápolt gyönyörű világos ősz hajszint. Indulok a fodrászhoz, és közben fogalmazódnak bennem a kérdések.  Hogyan kezdjek hozzá, kérdem a fodrászom? – aki rögtön nagy hozzáértéssel magyaráz. – Először is nagy elhatározás, kitartás és türelem kell hozzá. Olyan időszakot válaszunk, amikor nem megyünk nagy eseményre, például az unokánk esküvőjére, vagy éppen érettségi találkozóra. Általában ezt télen jó bevállalni – mondja Gizike a fodrásznőm, de egyből hozzá is teszi, ne gondoljam azt, hogyha ősz lesz a hajam, nem kell vele foglalkozni. Igenis kell – állítja határozottan.

 

Christine Legrand, az IMF elnöke, elegánsan viseli ősz haját

Először is – tanácsolja-, le kell vágatni jó rövidre a hajunkat, hogy minél kevesebbnek tűnjön majd a lenövés. Nem árt egy jó fazont  találni. Nem szabad türelmetlennek lenni, hordjunk ilyenkor divatos kalapot, kendőt, vagy télen sapkát. Ha nagyon nagy az eltérés a két hajszín között, – az eredeti hajszín és a festett haj között, célszerű szőkére kiszivatni a festett hajat, vagy hasonló színűre festeni. Ez nagyon megviselheti a hajat, de ez úgyis le fog nőni. Az ősz haj általában erős szálú, melyből rendkívül jól lehet frizurát vágni.

Ha megnő, vagyis lenő és teljesen levágódik a festett hajrész, jöhet a növesztés, majd az új frízura, mely lehet rövid, félhosszú vagy hosszú, kinek mi áll jó. A fodrászhoz járást semmiféle -képpen ne hagyjuk abba, kéri fodrásznőm Gizike, mert az ősz hajat is ugyan úgy kell ápolni, mint a festett hajat, vagy a természetes hajszínünket. Pakolás, balzsam, szérum, vitaminok, vágás, igazítás, nem változik semmi, csak a haj színezését hagyjuk abba.

A kor előrehaladtával hajunk fénye veszít erejéből, de az ezüstösen csillogó hajkoronánk roppant szép és szexi lehet. Egy hozzáértő fodrásznő, akiben megbízunk, ilyenkor nagy segítség, ellát jó tanáccsal, és ha kikérjük, véleményét biztosan segít. Jól menő fodrászüzletekben ősz parókát is próbálhatunk, hogy biztosak legyünk dolgunkba, belevágjunk-e vagy sem. Ha jól áll, bátran vágjunk bele,  az ősz hajtól nem fogunk idősebbnek kinézni, ha továbbra is törődünk a hajunkkal és a megjelenésünkkel.

Vica

 

 

 

 

 

Ha szívesen olvastad ezt az írást, oszd meg másokkal is!

Ha megtetszett a blogunk, örülnénk, ha csatlakoznál  a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol naponta nagy élet van, megvitatjuk az élet apróbb-nagyobb örömeit és gondjait.

Csatlakozáshoz

katt ide!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Helmeci Vica says:

  Kedves Ilona Besenyi!Örülök, hogy tetszik a hajad színe,viseld egészséggel.

 2. Helmeci Vica says:

  Kedves Botka Katalin!Szerintem a fodrász nagy segítséget tud adni az ősz haj ápolásához. Egy jól megválasztott fazon, akár szürke, akár mákos az ősz haj, nagyon jól tud állni.

 3. Ilona Besenyi says:

  A lelkem kívánta, hogy jobban illik már az ősz haj, finomabbá tette az arcomat!!

 4. Bottka Katalin says:

  Amikor már fehér, vagy majdnem az, akkor tényleg jól néz ki, de amikor még mákos, inkább szürke az egész, hát az valami rettenetes. A hossza a másik. Minél idősebb valaki, annál jobban öregíti a hosszú haj. Ha az a haj ráadásul szürke, na az már szó szerint boszorkányos.

 5. Helmeci Vica says:

  Andrea! De jó, hogy Te már megszabadultál a hajfestéstől. Érezd magad jól őszen is.

 6. Moravcsik Andrea says:

  Én is ősz vagyok.Végre megszabadultam a festett résztől. Sok színes ruha, sál jól működik az ősz kifejezetten modern.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!