Régiségeknek

Kuszkuszos zöldségleves

  asztalon

Keleti fűszerekkel ízesített zöldségleves kuszkusz betéttel. Nemcsak egzotikusan színes, de különlegesen finom is, elkészítése nagyon egyszerű. Egy ázsiai országban ettem először  és nagyon megkedveltem.

 

Hozzávalók 8 személyre:

Sárgarépa, fehérrépa, krumpli, tök, fejes káposzta, karfiol, édes burgonya, zeller gumója és zöldje, karalábé – tetszés szerint vegyesen – összesen 1 kg

5 nagy fej vöröshagyma

20 dkg kuszkusz

1 üveg csicseri borsó konzerv (választható)

só, bors

1 kávéskanál őrölt római kömény

1 kávéskanál kurkuma

4 evőkanál olivaolaj

olajjal

Elkészítése:

Egy nagy fazékban az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd a 3 cm-es darabokra aprított, megpucolt, megmosott zöldséget beletesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. A  gyorsan megpuhuló zöldségeket, mint tök, karfiol, krumpli, zeller zöldje,  csak később tesszük bele. Főzés közben megfűszerezzük sóval,  borssal, 1 kávéskanál kurkumával és 1 kávéskanál őrölt római köménnyel. A kurkuma adja a szép sárga színét. Ha a víz elfő, visszapótoljuk, hogy annyi legyen, amennyi elfedi a zöldségeket. Amikor a zöldségek megfőttek, beleteszünk egy konzerv csicseriborsót és összekeverjük. Ettől lesz igazán keleties a levesünk, de enélkül is elkészíthető.

csicseris 2

Amíg a zöldségek főnek, elkészítjük a kuszkuszt. A boltban vásárolt kis, vagy közepes szemű kuszkuszt egy tálba öntjük, megfűszerezzük sóval, borssal és 4 evőkanál olíva olajjal. Összekeverjük, majd öntünk rá 4  dl forró vizet. Letakarjuk és 5 percig állni hagyjuk letakarva, megkeverjük, majd újabb 5 percig állni hagyjuk letakarás nélkül. Ha magába szívta a folyadékot már ehető. A kuszkuszból mindenki annyit szed a tányérjára, amennyit akar, ezután kanalazzuk rá a zöldséget, amelynek van ugyan leve, de sűrűbb, mint a szokásos magyar levesek.

Cecilia

 

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről.  Csatlakozáshoz

katt ide!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy

katt ide!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Cecilia szerint:

    Kedves Vica! Te szeretsz kísérletezni új alapanyagokkal, biztos vagyok benne, hogy ízleni fog ez a leves is. 🙂

  2. Helmeci Vica szerint:

    Ez nagyon guszta. Én is tettem már levesbe tészta helyett kuszkuszt, de nem ízesítettem ennyire.Ezentúl így készítem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!