Régiségeknek

Zöldséges kuszkusz, ahogy Adél készíti

20150617_181004 Barátaink meghívtak bennünket egy kuszkusz vacsorára, hogy megkóstoljuk, ők hogyan készítik. Fényképezőgéppel felszerelkezve érkeztünk, mindent lefotóztunk, majd elkértük a háziasszonytól, Adéltól, a receptet. Nagyon ízlett, azóta mi is kipróbáltuk és helyet kapott az étrendünkben. Végülis ez egy olyan köret, amit nem kell főzni, csak leforrázni !!!! Bloggertársunk, Vica, kísérletezett elsőként itt a blogban kuszkusz elkészítésével. Az ő bejegyzéséből az is kiderül, mi is az a kuszkusz.

20150617_180148 20150617_180258 20150617_180318 20150617_180343 20150617_180401 20150617_180434 20150617_180622

Hozzávalók 2 személyre:

10 dkg közepes méretű kuszkusz 2 dl víz 1 húsleves, vagy zöldségleves kocka 2 evőkanál olíva olaj só, bors, citromlé ízlés szerint 20 dkg mozzarella sajt 2 db közepes húsos zöld, vagy piros paprika 2 db közepes paradicsom 1 fej lila hagyma 2 pár füstli (füstölt virsli) 5 db apróra vágott bazsalikom levél Elkészítés:

A vizet felforralom, feloldom benne a leveskockát. A kuszkuszt egy tűzálló tálba teszem és ráöntöm a forró levesalapot, hozzáadom a két kanál olívaolajat, ízlés szerint ízesítem sóval, borssal, citromlével. Megkeverem, majd 20-25 percre lefedem, hogy a kuszkusz magába szívja a folyadékot. Ez idő alatt kicsire felkockázom a mozzarella sajtot és a zöldségeket. Ha kiadós egytálételt akarok csinálni, akkor a zöldségeken kívül adok hozzá 2 pár főtt füstlit is, amit szintén felaprítva belekeverek. Egyéb, nem túl kemény friss zöldség, pl. uborka, is jó bele. Lazán összekeverve, nagy tálban tálalom hidegen, illetve, amennyire az elkészítésig a kuszkusz lehűl.

A kuszkusz nagyobb élelmiszerboltokban negyed kilós csomagolásban kapható.

Cecilia

 

Ha szívesen olvastad ezt az írást, oszd meg másokkal is!

Ha megtetszett a blogunk, örülnénk, ha csatlakoznál  a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol naponta nagy élet van, megvitatjuk az élet apróbb-nagyobb örömeit és gondjait.

Csatlakozáshoz

katt ide!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Cecilia says:

    Kedves Margit! Nagyon örülök, hogy ízlett!

  2. Margit Szalai says:

    Ma elkészítettem, nagyon finom lett, igazi könnyű, nyári étel.

  3. Helmeci Vica says:

    Ez nagyon mutatós és nagyon finom is. Ebben a melegben pillanatok alatt elkészíthető és nem kell a tűzhely mellett állni. Önálló étel is lehet. Ezt is kiprobálom.

  4. Papá Stefano says:

    Üdítő, könnyű köret, de akár önálló ételnek is bőséges. Különösen jó ebben a melegben, ha hidegen fogyasztjuk.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!